2016 výstava obrazů Ivančice

ZEMĚ POTŘEBUJE TVOJI MEDICÍNU, ŽENO

Výstava zaměřená na ženskou energii. Nejde jen o krásu ženy, ale co nám přináší a co nese za úděl a čím nás obohacuje. Jde o ženu, divokou, která tvoří, rodí, je citlivá a vnímavá, silná, trpělivá a empatická. O ženu-čarodějku, která ví.

Příběhy žen mě zajímají už několik let a stále objevuji nové dimenze a polohy tohoto tématu. Každá jsme jiná a neseme si svůj příběh, ale ani muži z těchto rovin nejsou vyjmuti. I muži mají svůj díl ženské energie, jako ženy mají díl energie mužské. Proto tu najdeme bojovnici, ale i obraz starostlivého šamana. Duchovní symbolismus, ale i hra barev na nás působí a vyvolává otázky a provokuje k další niternému zkoumání se.

To vše a více se skrývá pod názvem výstavy v budově muzea, kde je možné navštívit i stálou expozici Alfonse Muchy, který zachytil secesní krásu ženy. Jeho rodiště se stalo mým bydlištěm.

Práce se změněnými stavy vědomí mě přivedla hluboko do ženské podstaty. Ať je to amazonská liána ayahuasca, nebo peyotl, nebo různé rituály vison quest a swtloge. Ale i místní silové rostliny a rituály jako je holotropní dýchání, práce s bubnem a meditacemi. Vše je nepřeberná studnice inspirace a prožitku pro život, ale i pro umění, která tvořím v pravdě.

Výstava začíná 29. 6. a trvá do 31. 7. 2016

mls art

Galerie Památníku Alfonse Muchy

Palacké nám 9, Ivančice

Otevřeno:

Pondělí, středa 9.00–12.00, 13.00–17.00
Úterý, čtvrtek, pátek 9.00–12.00, 13.00–16.00
Soboty a neděle v červenci a srpnu  9.00–12.00, 13.00–17.00

 

Komentáře jsou zakázány.